Školní fotbal 2016

4. listopadu 2016

ŠkoFL7:




Cesta Školskou futsalovou ligou pro ml. žáky nám nezačala moc šťastně. Nejprve jsme byli rozlosováni do skupiny, kterou pořádal Třinec. A potom cesta vlakem, která měla celkově víc než hodinové zpoždění. Po pár přestupech v dešti jsme dorazili do moderní haly v Třinci. Rychle převléct, krátce rozcvičit a na plac. Trochu jsem se obával, že vlakové trmácení po krásách naší vlasti nám odebere fotbalový um a síly, ale naopak. Vyloženě jsme si se soupeřem pohráli. Byli jsme rychlejší, přesnější a fotbalovější. Musel jsem dokonce mírnit naši aktivitu, aby nám zůstaly síly do dalšího zápasu. Bohužel tvrdohlavost a hravost našich hráčů zvítězily a tempo nezmírnili. Ve druhém zápase došlo na má slova a síly nám chyběly. Vítězství 6 : 0 nad třineckou školou nám zajistilo postup do dalšího kola. Ve druhém zápase jsme opět měli na vrch a mohu říct, že soupeř těžil pouze z nahodilých brejků a to především vzniklých z našich chyb vyplývající z únavy. Stále jsme se nemohli gólově prosadit, a když už byla obrana soupeře rozebraná, tak to chytil brankář nebo my jsme sami netrefili bránu. Ke konci 1. poločasu se nám branku, s přispěním brankáře, podařilo vstřelit. Druhý poločas jsme opět měli převahu, ale síly začaly rychle utíkat a tím začaly naše chyby, které nabízely soupeři šance. Náš brankář měl konečně práci a odvedl ji kvalitně. Bohužel v závěru zápasu po našich chybách, špatně obsazený hráč, nám soupeř vstřelil branky a rázem z vedení se stala prohra. Vítězný gól soupeře padl několik vteřin před konečným hvizdem. Nic se neděje, postupujeme, jen bych byl rád, kdyby se hráči z toho závěru poučili a nedávali tak soupeři prostor ke zbytečnému skórování. Unavení, ale šťastní jsme šli na vlak, který nás opět nezklamal a měl několika minutové zpoždění, které během cesty narostlo na hodinu a nebýt maďarského rychlíku, který nás dovezl do Ostravy, tak bloudíme po nádražích ještě teď.
Blahopřeji k postupu.

Hráli: Jindřich Ritter, Radvanský Šimon, Bernatský Tomáš, Koukal Daniel, Urban David, Tomai Martin, Kondáš Dominik a Kaloč Ondřej





Coca-Cola Cup 2016
V tomto ročníku jsme byli nalosováni do předkola. Jednalo se pouze o jeden zápas, který vítěze zařadil do 1. kola. Nalosovali nám, našeho soupeře přes park, ZŠ Zelenou. Soupeř byl tentokrát hodně odevzdaný a jednoznačné vítězství 14 : 3 nás nestálo mnoho sil.
1. kolo jsme hráli na hřišti ve Staré Bělé. Pokud jsme chtěli pomýšlet na postup do dalšího kola, museli jsme skončit první. První zápas nás uklidnil, protože vítězství 12 : 0 nad ZŠ Matiční nás aspoň na chvíli pasovalo na prvního v tabulce. Ve druhém zápase nás čekal domácí soupeř, který byl těžší, ale k poražení. Soupeř vedl a celkem dobrou obranou nám likvidoval šanci za šancí. A pak přímý kop a 1 : 1. Bohužel jsme další šance nedali a soupeř číhal na brejky. Jeden brejk se jim povedl a po nezbytném zákroku se kopala proti nám penalta. Penaltu proměnili. Výsledek 1 : 2 pro soupeře nám postupové ambice zmrazil. Poslední zápas byl pouze povinností ho odehrát. Na závěr by se dalo říct, že jeden gól nás připravil o postup. Povzbuzující, ale na této zkušenosti je fakt, že do zápasu nastoupilo hodně mladých, se kterými se dá do budoucna počítat.

Fotky zde:

 
Přehled starších článků | Autor: Mgr.Kamil Tabášek | Počet přečtení: 791x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace