Škola v přírodě 2011

17. ledna 2011

POSKYTNUTÍ PODPORY Z FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ

Získali jsme finance pro žáky naší školy- z Fondu pro děti ohrožené znečištěním ovzduší : 360.000,- Kč

Naše škola se nachází v jednom z nejohroženějších obvodů v Ostravě. V průběhu školního roku organizujeme a účastníme se akcí a projektů zaměřených na zdravý životní styl ( Ovoce do škol), životní prostředí ( programy sdružení Vita) apod.  Organizujeme pro žáky Školy v přírodě, lyžařské kurzy, pěvecká soustředění, turistické výlety, které se realizují v přírodě, zejména na horách. Jejich cílem je, mimo jiné, dostat děti z prostředí průmyslového města ven do přírody „ na čerstvý vzduch“. 
To je také hlavní důvod, proč se účastníme projektu podporovaného Statutárním městem Ostrava. Dalším důvodem je skladba obyvatel sídliště, mezi kterými je mnoho sociálně slabých rodin. Chceme podpořit místní region, a proto jsme vybrali Palkovické Hůrky, které se nachází v podhůří Moravskoslezských Beskyd. V místě se nachází několik hřišť ( tenisový kurt, fotbalové hřiště, 2 hřiště pro míčové sporty – basketbal, volejbal), tělocvična a krytý bazén. Lesy v okolí nabízí také mnoho aktivit, např. výuku v přírodě, sportovní aktivity, apod. 
Pobyt ve škole v přírodě chceme nabídnout co největšímu počtu žáků školy. Předpokládáme, že se na úhradě budou částečně podílet rodiče žáků. Školu v přírodě bychom rádi zrealizovali v průběhu měsíce května 2011, vzhledem k počasí a aktivitám, které chceme s žáky provozovat ( výuka v přírodě, turistika, hry a soutěže). Bude se jednat celkem o tři 7-mi denní turnusy. 

Jsme velmi rádi, že Statutární město Ostrava není lhostejné k zdraví žáků a snaží se podpořit pobyty mimo průmyslovou aglomeraci.

Přehled starších článků | Autor: Ing. Jarmila Mertová | Počet přečtení: 1394x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace