Pasování prvňáčků 2011

3. září 2011

V očekávání i s obavami přicházeli ráno před osmou hodinou budoucí prvňáčci do Základní školy Gen. Píky 13A v Moravské Ostravě. Jaký asi bude první den ve škole? Jak vypadají paní učitelky? Budou na nás hodné?...Tyto a další podobné otázky si asi děti kladly.  Všichni se shromáždili v 8 hodin v letní učebně školy a čekali, co se bude dít...

Slavnostní pasování uvedl královský Kašpárek - žák 7.A třídy Radek Jablonovský. Všem přítomným představil paní učitelky, jejich asistentky a také milého hosta - místostarostu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz pana Tomáše Kuřece. Potom už zazněly fanfáry a po schodech sestoupili Král s Královnou doprovázeni mušketýrem a zbrojnošem. Královský pár usedl a pasování mohlo začít. Téměř 70 děvčat a chlapců Král pasoval na prvňáčky, od Královny dostaly děti pamětní list, od pana místostarosty dárky věnované MObMOaP a paní učitelky rozdaly další upomínkové balíčky.

Pravda - občas nějaká ta slzička ukápla, ale většina dětí prožívala pasování statečně. Na závěr se nejprve děvčata a potom chlapci vyfotili s královským párem a jejich doprovodem. Pohádkové bytosti na konci prvního školního dne odešly...ale proč by pohádka nemohla pokračovat v dalších běžných školních dnech? 

Podívejte se do fotogalerie jak pasování probíhalo.

Přehled starších článků | Autor: Mgr. Petr Mikuš, zástupce ředitele | Počet přečtení: 1457x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace