Návštěva u prvňáčků 2013

17. října 2013

Ve čtvrtek 17. října 2013, jsem podnikla výpravu za dětmi do 1. A a 1. C. Šla jsem se podívat co všechno se už za těch šest týdnů děti naučily. Po otevření dveří s nápisem 1. A a prostudování pravidel napsaných na dveřích jsem se ocitla v pohádce. Všude kolem mě byly obrázky zvířátek, vláčků, květinek, čísel a písmenek a uprostřed tohoto kouzelného světa seděla dvacítka nadšených prvňáčků. Přivítali mě velmi nadšeně a slíbili, že mi předvedou co se všechno naučili. Domluvili jsme se, že je budu při práci fotit, aby je mohli doma vidět také maminky, tatínci, babičky i dědečkové.................. 

Jakmile si vzaly slovo paní učitelky, už z ní malé slečny i chlapci nespustili oči. Učili se počítat do pěti, seznámili se s písmenem O, malovali, pracovali s interaktivní tabulí, soutěžili, cvičili i zpívali a moc se jim to vše líbilo. Paní učitelky s plnou náručí trpělivosti ochotně vysvětlovaly, napovídaly a povzbuzovaly každého, kdo se cítil trochu nejistý. Prvňáčci byli nádherně bezstarostní, spontánní a šťastní. Na naší škole budeme dělat vše pro to, aby jim nadšení a bezstarostnost vydržely co nejdéle.

Práce učitelů je vždy velmi náročná, ale ta v prvních třídách, patří skutečně k té nejnáročnější. Jistě by mi dali za pravdu všichni, kdo by strávili čas mezi dětmi alespoň jednu vyučovací hodinu, tak jako já. Držím všem prvňáčkům i jejich paní učitelkám palce, ať se jim práce daří i v dalších týdnech. Další výpravu brzy podniknu také do třídy 1.B.

Pokuste se prostřednictvím fotografií, nakouknout do světa prvňáčků.
Přehled starších článků | Autor: Ing. Mertová Jarmila, zás. ředitele | Počet přečtení: 985x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace