Drakiáda 2009

2. listopadu 2009

V novém školním roce jsme opět navázali na projekt  Předškolička, do něhož se letos kromě MŠ Lechowiczova zapojila nově i MŠ Varenská. Předškoláci se v rámci několika akcí během roku setkávají se žáky našich 1. tříd, aby se postupně seznamovali se školou, kterou mohou už od příštího září navštěvovat.
Pro všechny tyto děti se v pátek 23. 10. 2009 uskutečnila na hřišti naší školy drakiáda. Žáci 9. ročníků pod vedením paní učitelky Evy Gloznekové připravili krásné draky a někteří prvňáčci a předškoláci si donesli své dráčky z domova. Společně potom draky proháněli po hřišti a užívali si podzimního počasí. Jak děti ze školek, tak malí školáci se projevili jako zruční „letci“. Všem našim „deváťákům“ patří velký dík nejen za draky, ale i za velkou ochotu, trpělivost a nadšení, se kterými se věnovali malým návštěvníkům i spolužákům.
Již v pořadí čtvrtá „Drakiáda“ je nejen hrou těch nejmenších s nejstaršími spolužáky školy, ale především je to vlastní výroba draků, kterou každým rokem připravují žáci devátých ročníků. Je to o šikovnosti, přesnosti , kreativitě a trpělivosti. Je to ale také o setkání , toleranci těch největších k nejmenším a opačně, je to o přátelství a seznámení. Každým rokem se žáci vždy výrobou draků nadchnou. Většina žáků si poprvé vyrobí vlastního draka, na kterého jsou dostatečně pyšní, ale také se těší, až ho darují, pokud z něho něco zbude, a předvedou těm nejmenším.
Nevím, jestli si ještě budou v budoucnu pamatovat, že byli moc šikovní, co všechno jako mladí dovedli, že radost z vlastního výrobku byla veliká, ale vím, že si určitě na tento den vzpomenou. Ti nejmenší získali nové přátelé a kamarády a ti velcí radost z dobře vykonané práce.
A aby to neměli jen tak jednoduché, musejí vědět, proč drak vlastně lítá, jaké síly ho dovedou zvednout do výše.
Některé děti si donesly také své vlastní draky a v tento den se také přišly podívat děti ze školiček z Varenské a Lechowiczove. Legrace, radostí a smíchu jsme si užili dost, i když počasí k nám nebylo moc vlídné. Určitě foto z této akce pobaví.
Jak se jim Drakiáda podařila, můžete vidět na fotografiích.

Přehled starších článků | Autor: Ing. Eva Glozneková, Mgr. Zuzana Kolářová | Počet přečtení: 1363x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace