Dívka roku 2011

16. března 2011

V sobotu 26. února 2011 proběhlo základní kolo soutěže Dívka roku v Domě kultury Akord v Ostravě – Zábřehu. ZŠ Generála Píky 13A reprezentovala Kristýna Kubíčková ze třídy 8.B a to výborně !!!
V nelehké konkurenci 21 soutěžících dívek zvítězila s nepatrným náskokem před ostatními soupeřkami. Soutěž byla velice vyrovnaná, o čemž svědčí i bodový rozdíl mezi vítězkou a dívkou na druhém místě – pouhý jeden bod. Kristýna absolvovala tyto soutěžní disciplíny:
- Rozhovor s moderátorem
- Test všeobecných znalostí
- Zručnost, dovednost
- Cvičení aerobiku
- Volnou disciplínu
- Módní přehlídku
Ve volné disciplíně upoutalo porotu Kristýnino vystoupení latina show.
Její cesta dále vedla do města na jihu Moravy - Mikulova. 12. března 2011 proběhl v mikulovském kině výběrový casting, další neveřejné klání soutěžících dívek.
Porota hodnotila schopnost samostatného vyjadřování a pohotovost reakcí na otázky moderátorky. V rámci volné disciplíny získaly semifinalistky body hlavně za fantazii a nápaditost, úroveň představení, celkový dojem a vhodnost výběru. Cvičení pod vedením instruktorky potom odhalilo zvládnutí jednotlivých prvků aerobiku, smysl pro rytmus, přesnost a aktivitu, koordinaci pohybů, správné držení těla a přirozenost pohybu.
Do Malého finále s podtitulem Princové jsou na draka postouplo dvanáct nejúspěšnějších. Znovu se sejdou v neděli 27. března 2011 na mikulovském zámku, kde je přivítá pohádkový princ Jan Čenský. Dveře se poprvé otevřou i široké veřejnosti. Kdo přijde podpořit svoji favoritku, udělá zároveň dobrou věc. Výtěžek ze vstupného totiž půjde na konto občanského sdružení Biliculum, které pomáhá handicapovaným.
Celá naše škola fandí Kristýně a přejeme jí další postup do celostátního finále!!! 



 

Přehled starších článků | Autor: Mgr. Jitka Magincová | Počet přečtení: 2165x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace