Den otevřených dveří ve školním roce 2015/ 2016

8. ledna 2016

1.stupeň:

Naše škola Gen. Píky je škola moderní, poskytuje žákům nejen vzdělání, ale i mnoho dalších aktivit. Leden je již tradičně spojen s Dnem otevřených dveří. I letos 7. ledna si mohli všichni návštěvníci prohlédnout naši školu zblízka. Poznat tak všechny prostory, kde žáci a pedagogové tráví každé dopoledne i odpoledne. Menší děti i ty starší rády pracují v počítačových učebnách, sportují ve dvou tělocvičnách, mohou si zaplavat v bazénu, naučit se uvařit něco dobrého ve cvičné kuchyňce, starší žáci využívají odborné učebny fyziky, chemie, zeměpisu, výtvarné výchovy, dílny i keramické dílny. Hosté si mohli také prohlédnout třídy s interaktivními tabulemi, školní družinu nebo knihovnu.
Hojná účast široké veřejnosti nás velmi potěšila, s některými rodiči a jejich předškoláky se určitě setkáme v naší škole znovu u zápisu do první třídy 15.1. a 18.1. 2016. Těšíme se na vás a děkujeme.

2.stupeň:


Ve čtvrtek 7. 1. 2016 proběhl v naší škole již poněkolikáté DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Škola byla v odpoledních hodinách otevřena všem zájemcům – žákům, rodičům i dalším hostům.
Ve vestibulu školy žáci 9. ročníku vítali návštěvníky, potom je následně odváděli do učebny jazyků, kde byli stručně seznámeni s naší školou formou prezentace. Hosté si dále prohlédli počítačovou učebnu, multimediální jazykovou učebnu, mohli nahlédnout do třídy k našim nejmenším žáčkům – prvňáčkům. Tady obdivovali krásně vyzdobenou třídu a také výrobky a výtvory dětí. Po cestě do tělocvičny se zastavili ve školní žákovské knihovně, kde je žáci informovali o projektech v jazyce českém, díky kterým můžeme s žáky podnikat literární exkurze a návštěvy divadel. V tělocvičnách a na bazénu probíhala odpolední výuka a zájmové kroužky. Návštěvníkům se moc líbilo v keramické dílně, kde pracovali nad svými výtvory žáci z keramického kroužku. Dále kroky hostů směřovaly do učebny fyziky, kde žáci předváděli fyzikální a chemické pokusy. Prohlídka školy pokračovala ve třetím patře, žáci ve cvičné kuchyňce chystali nejrůznější dobroty k zakousnutí pro všechny návštěvníky. Nakonec návštěvníci nakoukli do školních dílen a do výtvarné učebny, kde se žáci prezentovali svými výrobky, ukázali nové stroje a nářadí, díky kterým mohou tyto výrobky vznikat.
Doufáme, že se všem naše škola líbila a rádi vás přivítáme na některé z našich dalších akcí, které pořádáme nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče a prarodiče.




Fotky zde:
Přehled starších článků | Autor: Mgr.Jitka Magincová,Mgr.Popalová Marcela | Počet přečtení: 802x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace