DEN ČINU 2017

14. června 2017

Mezinárodní kampaň „Litter Less aneb Snižme množství odpadu“ se v letošním roce dostala na samotný konec, a tak stejně, jako ostatní zapojené školy i my jsme ji uzavřeli Dnem činu, pořádaným na začátku června k připomenutí Světového dne životního prostředí.
V rámci našich aktivit jsme toho stihli mnoho. Informovali jsme o důležitosti předcházení a třídění odpadů, navštívili výukové programy v OZO Ostrava, zlepšovali prostředí školy i okolí na sídlišti nejen pracemi v arboretu, ale i úklidem toho, co lhostejní lidé nevyhodili do popelnic. Všímali si a fotografovali, jak vypadá krajina našeho kraje, zdobili látkové tašky, propagovali jejich nošení i využívání jiných obalů určených k opakovanému použití. Instalovali jsme v prostorách školy putovní výstavu opavského magistrátu s názvem „Jsi to, co dýcháš“, sbírali vysloužilé elektrospotřebiče, papír atd.
V květnu Ekotým školy oznámil výzvu, že třídy, které vymyslí svou aktivitu propojenou s výše zmíněným tématem, mohou získat za odměnu výlet do neznáma. Výzvy se chopily třídy 3. B, 5. C, 5. D, 6. A a 8. A. Točila se videa, skládaly básničky, sepisovaly pohádky, pořádaly soutěže, vytvářely informační tabule i objekty z odpadových materiálů, kreslily reklamní letáky nabádající ke snižování množství odpadů a vyráběly výrobky určené k šetření životního prostředí.
Ekotým se na své schůzce měl možnost se všemi pracemi seznámit a rozhodl, že vítězem je 3. B, která pojede spolu se zástupci Ekotýmu do Poodří, kde navštíví Záchrannou stanici ohrožených živočichů a Dům přírody v Bartošovicích. Všem zapojeným třídám děkujeme a vítězům blahopřejeme.


Fotky zde:
Přehled starších článků | Autor: Mgr.Iveta Novotná | Počet přečtení: 1664x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace